Powered By Blogger

AKTIIVISET SENIORIT RYAktiiviset Seniorit ry:n vuosikokous keväällä 2013

Aktiiviset Seniorit ry perustettiin v. 2000 tuomaan Suomeen yhteistyöhön ja naapuriapuun perustuva asumisen malli ikääntyville ihmisille. Tarkoituksena on tukea seniorien sosiaalista, henkistä ja fyysistä vireyttä. Ensimmäisenä suurena hankkeena yhdistys suunnitteli ja rakennutti yhteistyössä ammattilaisten kanssa yhteisöasumiseen perustuvan Helsingin Loppukiritalon. Tulevat asukkaat tai tätä asumismuotoa harkitsevat olivat mukana rakennuksen ja yhteisötoiminnan suunnittelussa alusta alkaen, joskin vuosien varrella henkilöt ehtivät vaihtua melko paljon. Yhdistys järjesti jäsenilleen koulutusta yhteisöllisyydestä sekä virkistystapahtumia.

Nyt kun ensimmäinen suururakka, Helsingin Loppukiritalo on valmis, ja senioriyhteisö on koettelemassa siipiään itsenäisenä yhteisönä. Aktiiviset Seniorit ry suuntaa toimintaansa uusiin hankkeisiin. Edelleen seurataan Loppukiriyhteisön toimintaa, analysoidaan sitä ja raportoidaan kokemuksista, mutta lisäksi osallistutaan muullakin tavoin yhteiskunnalliseen keskusteluun ikäihmisten elinolosuhteista ja niiden kehittämisestä. Loppukirihanke on herättänyt paljon kiinnostusta mediassa, ja vieraita on käynyt paljon. Sekä Asumisyhteisö Loppukiri että Aktiiviset Seniorit toivottavat heidät edelleen tervetulleiksi.


Uusi ja vanha puheenjohtaja, Leena Vahtera ja Suoma Karjalainen v. 2013


Uuten hankkeena on Helsingin Kalasatamaan kohoava "Kotisataman senioritalo". Rakentaminen alkaa v. 2013 ja valmistunee v. 2015. Ks. tarkemmin www.aktiivisetseniorit.fi

Yhdistys järjestää myös niille jäsenille, jotka eivät asu Loppukirissä mahdollisuuden seurata läheltä yhteisön toimintaa osallistumalla itse arjen hallinta-työryhmiin, koulutukseen ja virkistystoimintaan. Kontakteja muihin asumisyhteisöihin on jo viritelty, josta esimerkkinä on toukokuussa 2007 pidetty tutustumistilaisuus, jossa oli mukana useita suomalaisten asumisyhteisöjen edustajia. Myös uusien rakennushankkeiden mahdollisuutta tutkitaan ja innostuneita toimijoita toivotaan mukaan.

23.4.07 myönnettiin yhdistykselle Ekosäätiön Pekka Kuusi –palkinto ekotehokkaasta ja ennakkoluulottomasta rakentamisesta.
Ei kommentteja: